Suntem siguri că cel puțin o dată, fiecare dintre voi ați ales să vă petreaceți vacanțele în Transilvania și să vă bucurați de frumusețea și farmecul marilor orașe, pline de obiective turistice și de oameni faini, dar oare câți dintre voi, dragi călători, și-au planificat vacanțele în Transilvania cu gândul de a explora satele săsești, unde timpul parcă a stat în loc, iar tradițiile încă se păstrează cu sfințenie?

Chiar dacă nu ați făcut acest lucru până acum, poate că ar fi momentul să puneți în fruntea listei cu locuri de vizitat, măcar 3 dintre cele mai frumoase sate transilvănene pline de peisaje pitorești, istorie și tradiții. 

Coperta Sate Sasesti Transilvania Holiday With Views

Biertan

Poate că este cel mai frumos sat săsesc din România și cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase din lume, la baza acestei afirmații stând vizitele celor peste 60 000 turiști din toate colțurile lumii, care au luat la pas ulițele satului și s-au bucurat de fiecare “petic” de istorie. Așa se face că potrivit datelor deţinute de Asociaţia Judeţeană de Turism, satul Biertan a fost desemnat în anul 2017 cel mai vizitat monument din județul Sibiu, după atracțiile turistice ale orașului Sibiu.

De asemenea, satul Biertan este recunoscut ca fiind primul sat inclus în Patrimoniul UNESCO și totodată cel în care clădirile medievale și bisericile fortificate au fost conservate cel mai bine.

Biertan
Comuna Biertan
Biertan 1
81.Biserica Evanghelic Fortificat Din Biertan 1

Pe lângă frumusețea medievală în care se scufundă, localitatea săsească Biertan situată în județul Sibiu, la doar 20 de km depărtare de Sighișoara, este recunoscută și pentru o legendă foarte interesantă ce vizează Biserica Fortificată Biertan. Este vorba de închisoarea îndrăgostiţilor, construită într-unul dintre cele şapte turnuri ale fortificației, care era folosită în terapia de cuplu acum sute de ani.

După cum spune legendă, „Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță. Şi terapia funcţiona, drept dovadă faprul că un singur cuplu din Biertan a divorţat în 300 de ani”.

În cazul în care vreți să aveți parte de o călătorie în timp pe meleagurile acestei așezări săsești minunate, venim în sprijinul vostru și cu o idee de cazare: Complex Medieval Unglerus.

Qisdok4vg3151
81.Biserica Evanghelic Fortificat Din Biertan 2

Viscri

E bine cunoscut faptul că atunci când vine vorba de așezările săsești, primul gând ne duce la satul Viscri. Poate că acesta a dobândit mai multă popularitate odată cu vizitele prințului Charles și achiziționarea unei proprietăți în acest loc, însă nouă ne place să credem că este atât de faimos și vizitat datorită farmecului său aparte, tradițiilor păstate cu sfințenie de locuitori, precum și peisajelor pitorești cu care ne încântă.

Satul Viscri se află în județul Brașov, la 78, 8 km de orașul Brașov și 63,8 km de orașul cetate Sighișoara și este vizitat anual de peste 45 000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

Știm că atunci când vei ajunge aici nu vei mai dori să pleci pentru o vreme, așa că îți propunem câteva locuri speciale în care să te cazezi:

Casa Printul de Wales de la Viscri
Viscri 32 – White Barn and Blue House
Cloasterf Haus
Casa Kraus
Bike Check Inn
Mesendorf Gasthaus

Viscri Sat
Viscri 7
Viscri Case Colorate 1200x798 1
Viscri 2
Viscri Biserica Fortificata 1 1 1200x675 1 E1621383918186

Rimetea

Undeva în județul Alba, la granița cu județul Cluj, se află o “mică” comoară a Transilvaniei. Se numește Rimetea, este unul dintre cele mai frumoase sate din România, iar aici totul face să pară că timpul stă în loc: arhitectura rurală, istoria, tradițiile, pitorescul zonei și nu în ultimul rând priveliștea fermecătoare asupra Piatrei Trascăului.

Majoritatea caselor secuieşti din Rimetea sunt atent restaurate şi păstrează cu sfinţenie valoarea vechii arhitecturi, toate fiind zugrăvite în alb. Satul se aflată în depresiunea Trascăului, la poalele Munţilor Trascăului, unde se ridică mândră Piatra Secuiului, un perete stâncos, înalt de 1129 de metri.

350.Satul Rimetea 4
RIMETEA SAT JUDETUL ALBA1
Parcare Rimetea   Levi Bagy Photography
Ferestre Rimetea

Despre Rimetea, se spune că este locul în care soarele răsare de două ori, întrucât dimineața masivul păstrează umbra asupra satului, desi afară e lumină, iar mai tarziu, când soarele se înalță spre cer, ”răsare” pentru a doua oară, ivindu-se de după Piatra Secuiului.

Așadar, dacă vrei să ai și tu parte de o experiență unică în acest loc special, te poți caza într-un loc pe măsură la CASA Király Vendégház.

Ulita In Rimetea Sacalatorim.ro
Depresiunea Trascau   Levi Bagy Photography
50978673 971388066388868 4195833983314952192 N
Rimetea   Soarele Rasare De Doua Ori   Levi Bagy Photography

Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să susții proiectul “Holiday with Views”, te rugăm să dai share cât mai multor prieteni sau măcar celor cu care ți-ai dori să ajungi în aceste locuri minunate.

Pe curând!

Foto: Biertan (planiada.ro, coltisorderomania.ro) / Viscri (coltisorderomania.ro) / Rimetea (planiada.ro, muntii-nostri.ro)