o
Am ales să vorbim astăzi  despre o poveste de familie, ce merită să fie cunoscută de toți românii și nu numai. Este vorba despre Casa Iilor, un proiect turistic de succes al unei familii din localitatea Ponoarele, județul Mehedinți prin care cu trudă, au reușit să practice un turism de calitate având la bază dragostea pentru ia tradițional românească.  
Pentru majoritatea oamenilor ia, este doar un frumos articol vestimentar, însă pentru cei de la Casa Iilor, ia înseamnă tradiție, cântec, artă, vestimentație, ornament și nu în ultimul rând, un mod de viață.
Înainte de a vă prezenta frumoasa casă de vacanță, aveți încredere în noi și nu uitați să treceți acest loc pe lista de dorințe.
Casa Iilor pensiune
ozzzzzzzzzzzz
ozzzzzzzzzzzzzzzz
Unde se află Casa Iilor?
Casa de vacanță se află în nordul judeţului Mehedinţi, într-o localitate muntoasă numită Poanoarele, la 5 kilometri de şoseaua naţională Târgu-Jiu – Băile Herculane (DN67D), la 37 km de Motru şi la 65 km față de Drobeta Turnu-Severin şi Băile Herculane.
o
o
o
Cum este cazare la Casa Iilor?
Pe lângă respectul purtat iei tradiționale, această minunată casă de vacanță, a fost cu siguranță ridicată din dragoste pentru meleagurile natale, dar și pentru ca cei care ajung în vizită și parcă n-ar mai pleca.
Pentru că la Casa Iilor toate sunt făcute cu sufletul, gazdele au ales denumirile camerelor după după trăirile și plăcerile avute la acel moment, oferind astfel câte o poveste pentru fiecare. Așa se face că orice turist va dori să calce pragul casei, va putea ști de la început camera în care va sta și va putea să creeze o conexiune cu aceasta încă de la rezervare.
Cele 5 camere “Odaia cu Lavandă”, “Odaia cu Margarete”, “Odaia cu Maci”, “Odaia cu Nu Mă Uita” și “Odaia Soarelui”, au un stil rustic, mobila fiind vopsită manual în culori vii și cu accente tradiționale, de către oameni cu mare pricepere și dragoste pentru ceea ce fac.
casa iilor odaia nu ma uita
casa iilor odaia nu ma uita
casa iilor odaia cu margarete
casa iilor odaia cu margarete
Suntem siguri că indiferent de camera în care vă veți caza, confortul, decorul și povestea fiecărei camere vă vor aduce multe zâmbete pe chip, dar mai ales în suflet.
Pentru cei care doresc să ajunga în vizită la Casa Iilor, e bine de știu că tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 220 de lei camera matrimonială, 250 de lei camera matrimoniala cu pat extensibil și 280 de lei camera de tip suite.
Casa Iilor odaia cu maci
casa iilor odaia cu maci
casa iilor odaia cu maci
casa iilor odaia soarelui
casa iilor odaia soarelui
casa iilor odaia soarelui
casa iilor odaia cu lavanda
casa iilor odaia cu lavanda
casa iilor odaia cu lavanda
Ce puteți face în zonă?
De veți ajunge pe aceste meleaguri, un lucru este sigur: nu o să vă plictisiți!
Pe lângă timpul petrecut la pensiune, unde puteți avea parte și de puțin răsfăț în ciubărul cu apă fierbinte, aveți posibilitatea de a face drumeții în natură, să luați cursuri de cusut, să gustați din bucatele delicioase ale locului sau dacă vă nimeriți în zilele de sărbătoare ale satului, sunteți invitați la o distracție autentic românească alături de ponoreni, oameni veseli și cu frică de Dumnezeu.
Obiective turistice din zonă:  
Podul lui Dumnezeu
Peștera Ponoarele
Dealul Peșterii
Lacul Zaton
Cheile Băluței
Steiul Ponorii
Bisericuța de sub Stei
o
dealul pesterii ponoarele
atelier cusut ii
Casa Iilor Bunatati
Sperăm ca articolul nostru să vă inspire planificarea următoarei vacanțe pe meleagurile pline de farmec de la Ponoarele Ponorului, iar dacă vreți să vă cazați la Casa Iilor, o puteți face AICI, direct de la proprietar, FĂRĂ TAXE sau COMISIOANE.
Sursa foto: Facebook (Casa Iilor)