de la 500 RON/noapte
Rezervă acum

Casa Pelinica – unitate întreagă – 4 persoane

Unități de cazare: Casa Pelinica

Descriere

Casa Pelinica a fost construită la sfârșitul secolului XIX pe o temelie din piatră cu pereţii din bârne de brad şi acoperiş în patru ape învelit cu șiță. Intrarea în locuinţă se face printr-o tindă mediană care comunică cu două încăperi: Odaia mică” (camera de locuit) si „odaia mare” sau ‘’casa mare’’ (camera de oaspeţi). Cămara, care inițial a fost situată în spatele și pe toată lungimea casei a fost înlocuită de o bucătărie și o baie, utilate folosind piese de mobilier specifice aceleaiași perioade cu o tentă de modernism, necesare unui minim confort contemporan.
În fiecare dintre încăperi sunt reunite diverse categorii de obiecte menite a ilustra specificul socio-economic şi cultural al proprietarului şi implicit al zonei. Printre piesele de mobilier ale „odăii mici” se numară paturile de lemn, măsuţa cu scaunele joase, și „blidarul” pentru vase. În aceeaşi încăpere sunt prezente ţesăturile cu rol funcţional şi decorativ – scoarţe din lână şi cânepă, precum și ştergare din bumbac. „Odaia mare” se remarcă printr-un aspect de sărbătoare, subliniat de întregul ansamblu de obiecte și piese de mobilier: masa înaltă, lada de zestre, ţesături decorative„şervete” și piese de port popular expuse pe „talpa”. Diversele unelte prezente în ‘’sală’’reflectă ocupaţiile locuitorilor care, paralel cu agricultura și creşterea vitelor practicau și lucrul la pădure. Acestă îndeletnicire este reprezentată de unelte specifice, realizate din fier cu mâner de lemn menite să întregească imaginea asupra modului de viaţă tradiţional din această veche aşezare brăneană.

Casa se închiriază doar integral și este ideală pentru două cupluri sau o familie cu 2-3 copii. Vă punem la dispoziție două camere fiecare cu câte două paturi single o baie și bucătăria. Un al cincilea pat single este disponibil în bucătărie în cazul în care familia este formată din 5 membriii. Nu este posibilă suplimentarea cu paturi.
Bucătăria este utilată cu strictul necesar, veselă, tacâmuri, prăjitor de pâine, filtru de cafea, frigider mic și o plită electrică. Punem la dispoziție și prosoape pentru fiecare client. Din păcate locația nu dispune de conexiune la internet sau rețele TV. Locația dispune de grătar și masă în curte. Parcarea este localizată la aproximativ 300 m de casă, accesul cu autovehicule neefiind posibil până la proprietate.
Încălzirea se face cu convectoare electrice în baie, bucătărie și una dintre camere, în timp ce în a doua camera încălzirea se face cu sobă de teracotă. Apa caldă la bucătărie și baie este furnizată prin intermediul unor încălzitoare electrice instant.

Ce poți face în zonă?

Pentru mulți, o vacanță la Casa Pelinica înseamnă reconectarea cu natura și o relaxare bazată pe liniștea oferită de priveliștea munților, însă dacă doriți, puteți vizita în imediata apropiere, atracții turistice importante din zonă, printre care amintim Castelul Bran (19,9 km), Muzeul Satului Bran (19,9 km), Peștera Liliecilor (22,2 km), Cetatea Râșnov (33,9 km), Dino Park (33,5 km), Rezervația de Urși Zărnești (32,6 km), Biserica Neagră Brașov (48 km), Piața Sfatului Brașov (48 km) și nu în ultimul rând Poiana Brașov (42,2 km).

De asemenea, turiștii pot face drumeții în Parcul Național Piatra Craiului sau în Parcul Național Bucegi, plimbări cu ATV-uri în zona Bran/Moeciu, iar în sezonul rece, pot practica sporturi de iarnă la Pârtia Zănoaga sau Poiana Brașov.

Tarife

Unitatea de cazare se închiriază doar integral, la tariful  de 500 lei/noapte.

Date de contact pentru rezervari

Email:  casapelinica@gmail.com
Telefon: 0723 898 887

Vezi mai multe detalii

Room facilities

Acces la facilitatile unitatii
Baie comună
Bucătărie
Canapea extensibilă
Frigider
Grădină spațioasă
Locație fără internet
Locație fără TV
Mijlocul naturii
Parcare la 300 m
Plită de gătit
Priveliște
Vezi toate
de la 500 RON/noapte

Formular rezervare

    Partener