Povestea vieței-de-vie spusă într‑un loc pitoresc din județul Sibiu. Când ne gândim la marile podgorii de viță‑de‑vie din țara noastră, ne gândim și la Apoldu de Sus, din județul Sibiu. Totuși, aici istoria acestei plante minune care a inspirat omenirea mii de ani și căreia i s‑au închinat pasaje memorabile în cultură și chiar divinități ocrotitoare‑ Bachus – se desfășoară înaintea noastră și nu oricum, ci într‑un mod cu totul inedit.

Cabana Dintre Vii din Apoldu de Sus, deși are un nume simplu, este parfumată de soiurile nobile de vinuri care sunt savurate de români la mese în familie sau cu prietenii. Cineva spunea că nu există vreme potrivită sau mai puțin potrivită de a savura un pahar cu vin, ci totul depinde de starea omului.

2019 09 26 1 Domeniul Viticol Apold Vinde 75538

În acest loc avem ocazia să ne dedăm soiurilor nobile și prin locuirea în atmosfera lor, la propriu. Camerele Cabanei Dintre Vii sunt numite astfel: Camera Riesling, Camera Fetească Albă, Camera Sauvignon Blanc, Camera Fetească Neagră, Camera Neuburger. Doar pentru acest fapt, cabana merită să fie căutată de orice om care poartă în suflet amintirea vinului preferat.

Amenajate cu bun gust, cu deschidere spre dealurile cu viță‑de‑vie, camerele te îmbie spre a deveni și tu o parte din această frumoasă poveste. De altfel și numele localității are o sonoritate aparte, Apoldu de Sus, era cunoscut mai demult sub denumirile Apoldu Mare, Polda Mare, iar în dialectul săsesc era numit Griszpult, Pult, Everstpold, în germană‑Grosspold, Gross‑Pold, Grosspolden, Gross‑Apolden, Oberpold, iar în maghiară Nagyapold.

260543396 4548448218536249 8419571440737606841 N
271829581 4719597734754629 8949870012382261263 N
Cabana Dintre Vii
1
20210223 132849 E1642508398312
2

Fie că vă place sau nu să colindați împrejurimile, Cabana Dintre Vii vă oferă cadrul perfect pentru a petrece clipe memorabile. Alături de cei dragi te poți bucura de camerele frumos decorate, mobilate ca de sărbătoare, iar în fiecare seară vă puteți strânge în salonul cabanei pentru a depăna amintiri în timp ce lemnele trosnesc în șemineu.

Cabana Dintre Vii se închiriază doar integral, pentru un sejur de minim două nopți, la tariful de 1000 lei/noapte în cursul săptămânii și 1200 lei/noapte în weekend. Pentru rezervări sau informații suplimentare puteți accesa pagina unității din site-ul nostru.

Cabana Dintre Vii
Cavaba Dintre Vii
Cabana Dintre Vii
Cabana Dintre Vii
Cabana Dintre Vii
Cabana Dintre Vii

În Apoldu de Sus există obiective turistice, precum biserica ortodoxă, biserica evanghelică, Muzeul tradițional „La vecinii mei din Apoldu de Sus”. Sibiul este la o distanță de 30 km (desemnat ca fiind capitală culturală europeană în 2007), cu nenumărate atracții turistice, dintre care puteți vizita Muzeul de Artă si Muzeul de Istorie Brukenthal, Piața Mică cu Podul Minciunilor, Piața Mare, Muzeul Tradițional Astra, Biserica Evanghelică și multe altele.

Cetatea Câlnic este la 20 km distanță, este un valoros edificiu istoric din secolul XIII, ridicată de către coloniștii germani care sedință nobiliară. Sebeș este la 26 km distanță, puteți vizita Biserica Evanghelică‑Luterana, recladită în stil gotic, renovată ulterior în stilul Renașterii, Turnul Octogonal de lângă Mănăstirea Franciscana și Rezervația Geologică Râpa Roșie la aproximativ 3 km de oraș.

Localitatea Lancrăm este la 30 km, unde puteți vedea Casa Memorială, mormântul și statuia lui Lucian Blaga.

Municipiul Alba Iulia la 40 km, cu o frumoasă Cetate Medievală construită în sec. XVIII, Catedrala Încoronării, Muzeul și Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horia, Cloșca și Crișan, Palatul Apor și multe altele.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să susții proiectul “Holiday with Views”, te rugăm să dai share cât mai multor prieteni sau măcar celor cu care ți-ai dori să ajungi în aceste locuri minunate.

Pe curând!

Foto: tribuna.ro (podgorii), Konny Wallner (coperta)