14 persoane
14 persoane
6 camere
10 paturi
2 băi
Cabana Dintre Vii este rezultatul unui vis împlinit, care a transformat vechea unitate viticola renumită sub marca Dacia Apold, într-un loc de poveste în mijlocul unui domeniu viticol.
Situată în Apoldu de Sus, la numai 30 km de orașul Sibiu, Cabana Dintre Vii are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Am pregătit pentru oaspeții noștri 6 camere iar decorul ales este un omagiu destinat vinului din zonă, un amestec subtil de clasic și rustic.
Camera Riesling
Soiul Riesling îl considerăm ca fiind “regale vinurilor” albe pe care le-am plantat în podgoria noastră. Din acest motiv am considerat oportun ca denumirea primei camere cu care întampinăm turiștii să fie RIESLING.
Strugurii sunt mici spre mijlocii, iar bobul este mic, sferic cu pielița subtire de culoare gălbuie. Vinul este unul alb, sec, are o aciditate echilibrată, uneori chiar pronunțată cu arome de mere verzi, pară de vară și piersici albe și o notă vegetală de iarbă verde și ghimbir….un vin de cursa lungă.
Camera Fetească Albă
Este soiul cu cea mai largă răspândire în podgoriile românești. Camera dispune de un balcon generos, iar mobilierul în culoare alb-patinat exprimă culoarea vinului (alb) și vechimea soiului care se pierde în negura timpului (patina).
Strugurii sunt de mărime medie, tronconici, cu boabe rotunde de mărime medie–mică de culoare galben-verzui. Vinurile au potențial de învechire și se remarcă prin fineţe, echilibru si corpolenta cu arome de citrice, floare de tei, mai apoi evoluează spre flori de camp, fan sau caisa coapta.
Camera Sauvignon Blanc
Este primul soi internațional “adoptat” în podgoria noastră. În țara de origine (provine din Franța…coleg cu noi în Uniunea Europeană) i se mai spune “albul sălbatic”. În acest spirit am ales cu îndrazneală culoare verde a mobilierului care împreună cu priveliștea de pe balcon oferă turiștilor o atmosferă mistică și relaxantă.
Strugurii sunt de mărime mijlocie-mică, cu boabe perfect sferice, crocante, de nuanță verzuie și un iz de rumeneală pe partea însorită, iar pielița este groasă și prezintă multiple puncte ruginii. Vinul este de o calitate superioară și se remarcă printr-o aciditate peste medie, finețe, echilibru, gust catifelat cu arome verzi, crude, ierboase, de citrice sau uneori chiar smochine proaspete.
Camera Feteasca Neagră
Dacă avem în podgorie un rege, atunci treabuia să avem și o regină. Ea se numește Feteasca Neagră. Pentru ca unii specialiști consideră acest soi “rubinul vinurilor romanești” (Pusca I., 2006), noi am dat viață camerei prin culoarea rubinie a mobilierului. Și dacă tot este regină, a primit și cea mai mare camera din cabană cu cele mai multe paturi (sunt două, dar la nevoie facem patru).
Strugurii sunt de mărime mijlocie, au o formă cilindrica, regulată, boabele sunt de formă sferică, așezate des pe ciorchine. Pielița are o grosime mijlocie, de culoare roșu-inchis, aspect negru-albăstrui, cu pulpă zemoasă și necolorată. Vinul este unul de calitate superioară cu o aciditate ridicată, dar odată cu învechirea devine echilibrat și corpulent. Mai putem simți arome de fructe roșii, mure, afine sau chiar prune coapte.
Camera Pinot Gris
Numele acestui soi pornește se pare de la culoarea pieliței care este de la nuanțe de roze până la gri-vinețiu. Probabil că în timpuri străvechi a avut de ales între a fi un soi roșu sau a fi un soi alb…și a ales bine…pentru că în strugurii de Pinot Gris se acumulează o mare cantitate de zaharuri fapt care duce la vinuri de înaltă calitate.
Strugurii sunt de formă cilindrică cu boabe dese, bătute, compacte, de formă sferică, pieliță subțire, cu pulpa zemoasa. Vinul este echilibrat și foarte elegant în gust cu arome de migdală, mere verzi, pepene galben, flori albe, citrice, miere și usoare urme pe piperuri.
Camera Neuburger
Am ajuns și la origini……la sași…când au venit în secolul XIII, nu au venit cu mâna goală. Au adus această minunăție care a împânzit regiunea Transilvaniei și implicit Apoldu de Sus. Istoria soiului ne-a obligat să ieșim din tiparul cabanei și să facem mobila pictată în stil austriac. Apropo, din câte știm noi este singurul strugure din lume căruia în semn de respect i s-a ridicat o statuie lângă orașul Linz din Austria.
Strugurii sunt de formă cilindrică, bătuți cu boabele aproape omogene, pielița este mijlociu de groasă. Vinul este unul sec, fin și echilibrat. Datorită acidității suficiente se pretează bine și la șampanizare. Primele arome care îl caracterizează sunt condimentate și floare, apoi se dezvoltă în arome de nuci.
Istoria Locului
Apoldu de Sus era cunoscut mai demult sub denumirile Apoldu Mare, Polda Mare, iar în dialectul săsesc era numit Griszpult, Pult, Everstpold, în germană-Grosspold, Gross-Pold, Grosspolden, Gross-Apolden, Oberpold, iar în maghiară Nagyapold.
Prima menţiune a fost făcută în anul 1272 (când regele Ladislau al IV-lea îi donează lui Paulus plebanus de Apoldya o moşie), dar dovezi ale locuirii aşezării sunt mult mai vechi: o brăţară de aur hallsttatiană, ceramică dacică, două villae rusticae etc. Apoldu de Sus se numără printre satele unde s-au stabilit landlerii colonizaţi în Transilvania în secolul al XVIII-lea.în anul 1860, în sat a fost descoperit un tezaur cu peste 455 de denari romani republicani, emişi între anii 196 -38 î.Hr.
Camerele de la parter și etaj au o suprafață aproximativă de 15 mp, iar cele de la mansarda aproximativ 25 mp.
În Apoldu de Sus există obiective obiective turistice, precum Biserica Ortodoxă, Biserica Evanghelică, Muzeul Tradițional „La vecinii mei din Apoldu de Sus”.
Sibiul este la o distanță de 30 km (fost oraș european în 2007), cu nenumărate atracții turistice, dintre care puteți vizita Muzeul de Artă si Muzeul de Istorie Brukenthal, Piața Mică cu Podul Minciunilor, Piața Mare, Muzeul Tradițional Astra, Biserica Evanghelică și multe altele.
Cetatea Câlnic este la 20 km distanță, este un valoros edificiu istoric din secolul XIII ridicată de către coloniștii germani ca resedință nobiliară.
Sebeș este la 26 km distanță, puteți vizita Biserica Evanghelică-Luterana, recladită în stil gotic în sec. XIII-XIV – renovată ulterior în stilul Renașterii, Turnul Octogonal de lângă Mănăstirea Franciscana și Rezervația Geologică Râpa Roșie la aproximativ 3 km de oraș.
Localitatea Lancrăm este la 30 km, unde puteți vedea Casa Memorială, mormântul și statuia lui Lucian Blaga.
Municipiul Alba Iulia la 40 km, cu o frumoasă Cetate Medievală construită în sec. XVIII, Catedrala Încoronării, Muzeul și Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horia, Cloșca și Crișan, Palatul Apor și multe altele.
Cabana Dintre Vii se închiriază doar integral, pentru un sejur de minim 2 (două) nopți, la tariful de 1000 lei/noapte (în cursul săptămânii) și 1200 lei/noapte (în weekend).
Telefon: 0741 647 483
Email: rezervari@cabanadintrevii.ro
Check In | 15:00 pm |
---|---|
Check Out | 12:00 am |
Politicile unității | Rezervări și anulăriÎnchirierea cabanei este posibilă în baza transmiterii unui avans de 50 %, iar diferența se achită cu 2 zile înainte de check in. Modalitatea de platăAceastă proprietate acceptă plăți în numerar, cu card de credit si transfer bancar. Unitatea acceptă tichete de vacanță Edenred, Sodexo sau Up Romania. Copii și paturi adiționaleCopiii de orice vârstă sunt bine-veniți.
Pentru a vedea informațiile corecte despre prețuri și capacitate, vă rugăm să adăugați în căutare numărul de copii care vă însoțesc și vârstele acestora. Animale de companieAccesul animalelor de companie este strict interzis. FumatulÎn incinta cabanei fumatul este strict interzis. Fumatul este permis doar în curtea exterioară. Alte informațiiOrice prejudiciu adus proprietății pe timpul șederii va fi suportat.
Cabana nu dispune de restaurant, ci doar de bucătărie complet utilată care este la dispoziția dumneavoastră. |
Lasă un răspuns