de la 300 RON
CONTACT PROPRIETAR

Conacu’ Boierului | un Loc Magic din Ponoarele, Mehedinți

sat Ponoarele, nr. 9, comuna Ponoarele, Judetul Mehedinti, 227360 Vezi pe hartă
Excelent din 2 recenzii
5/5
100% din oaspeți recomandă

Descriere

38 persoane

14 camere

28 paturi

15 băi

Pe un tărâm binecuvântat de Dumnezeu a luat naștere pensiunea Conacu’ Boierului, dintr-o dorință mai veche a noastră de a promova locurile, tradițiile și obiceiurile din Ponoarele. Dragostea pentru folclor și port popular au stat la baza decorării acestei pensiuni-boutique.

Tradiționalul se împletește armonios cu modernulSe regăsesc la tot pasul motive tradiționale din toată țara, puse în evidență atât prin pictura realizată manual pe fațadă, pereți, mobilier, cât și prin elemente de sculptură și traforaj în lemn sau zidărie în piatră brutăîn încercarea de a reînvia stilul brâncovenesc.

Fiecare cameră este decorată diferit cu motive tradiționale din toate zonele țării pictate manual. Astfel au luat naștere camereleOlteniaMoldova, Dobrogea, Ponoarele, Flori de liliacMaramureș, Banat, Transilvania, Muntenia, Bucovina, Clisura Dunarii, Crisana, Vatra Dornei, Mures. Astfelturistul odată întors la noidar cazat într-o altă camerăva descoperi ceva cu totul nouautentic.  

Capacitatea unității 

Pensiunea dispune de 14 camere din care:   
camere  duble cu pat matrimonial 180×200 cm (posibilitate de adăugare pat suplimentar) 

Ponoarele – matrimonialăetaj I 
Veniși în Ponoarele? Nu poți  pleci până nu vezi Podul lui DumnezeuBisericuța de sub SteiLacul Zătonși în realitatedar și în picturile de pe mobilierul din camera Ponoarele. 

Muntenia matrimonialăetaj II 
Spui Muntenia și te gândești la câmpuri întinse cu flori, la veri frumoase cu seri târzii afară. Tot așaîn camera cu unul dintre cele mai frumoase balcoane brâncovenești din Conacpoți  te răsfeți la un vin pe pridvorși  asculți glasul miilor de necuvântătoare ce te înconjoară. 

Flori de liliacmatrimonialăetaj I 
Ponoarele e în straie de sărbătoare când înflorește primăvara liliacul. Camera Flori de liliac e înfloritoare în fieșce zi din an și te invită  dormi înconjurat de buchete de liliac. 

Bucovina – matrimonialăetaj II 
Cele mai elaborate costume populare noi le-am găsit în Bucovina. Cea mai elaborată pictură, Claudia și Doru au realizat-o în camera Bucovina. Bucură-ți ochii și sufletul! 

Muresmatrimonialăetaj III 
Ca o tânără domniță ce se lasă greu decoperită, la fel și camera Mureș, ascunsă timid la etajul 3, îți arată  a meritat efortul  ajungi la eași te premiază cu o priveliște încântătoare atunci când tragi draperia  ieși pe balcon. 

– camere twin cu 2 paturi de 1 persoană (posibilitate de adăugare pat suplimentar) 

Transilvania – twin, etaj II  
Istorie, Dracula, influențe ale altor popoareCâte puțin din fiecare am încercat  aducem în camera care iese din tiparul celorlalte din Conac. 

Moldovatwin, etaj I 
“Moldova nu e a mea şi nici a voastră”…  spunea Ștefan cel Mare!  Moldova nu, dar odaia da. Pentru o noaptedouă sau câte doriți! 

Banattwin, etaj II 
Banatu-i fruncea Și-atunci camera noastră îi dichisită ca o bănățeancă la sărbătoare în mândrul port popular. 

Dobrogeatwin, etaj I 
Lanurile cu floarea soarelui, Delta DunăriiLitoralul, fac din Dobrogea un ținut de povesteîntocmai ca și camera Dobrogea. 

– 5 suite cu pat matrimonial și canapea extensibilă 

Crisanasuităetaj III 
Am adus albastrul și răcoarea Crișurilor în camera ce le poartă numeleCălătorule ce veniși de departete poftim  le descoperi. 

Olteniasuităetaj I 
Dragă turistuleveniși în Oltenia și nu văzuși camera OlteniaMare și luminoasă ca și inima olteanuluidecorată cu elemente tradiționale de aicite invită să-i treci pragul barem pentru o noapte. 

Clisura Dunariisuitaetaj III 
Clisura Dunăriidovada vie a luptei apei cu munteleeste la noi în MehedințiAsemenea Dunării care își face loc la Cazane, la fel cotește dragă turistule când ajungi în cea mai mare cameră din Conac descoperi biblioteca și canapeaua confortabilă ce te îmbie la cititliniște și reculegere. 

Vatra Dornei – suităetaj III 
Apă și munte la un loc, albastru și verde deopotrivă, le găsești în cea mai înaltă cameră din Conac. De aici te poți bucura de o priveliște amplă spre sat și dealurile ce te înconjoară pe care nu o mai regăsești altundeva. 

Maramuressuităetaj II 
Maramureș plai cu florimândru ești în sărbătoriMândră ni-i și camera Maramureșplină de culoare și voioșie, ca și oșanul.


Ce poți face în zonă?

În ogradă si-mprejur 
În sala de relaxare și jocuri din mansardă, găsiți biliard și tenis de masă, videoproiector, jocuri de societate, stație karaoke.  Program 10:00 – 22:00

Închiriere ATV 
Explorează Ponoarele și împrejurimile mai repede și mai ușor călare pe-un motor! Tarif: 150 lei/h. Documente necesarepermis de conducere categoria B  și act de identitate. 

Biciclete
Bicicletele normale se ofera  gratuit  pentru oaspeții cazati. Bicicletele electrice se inchiriaza contracost. 

Plimbări cu căruța
Vizitiu de soiNea Gheorghe Maimuț, tel. 0746364274, 100 lei/ora. Documente necesarepermis de buna dispoziție și declarație pe proprie răspundere  le veți povesti prietenilor acasă despre această experiență 

Tiroliana la Podul lui Dumnezeu (100m de Conac). Mihai Sain (tel. 0754 469393)  aruncă în aer pentru doar 20 lei/ adult sau 10 lei/copil. 

Atelier de ii și costume populare, cu vânzare (atelier Ie Tradițional Românească, tel. 0742 306302 sau atelier Acul și Ațatel 0732155019), la 3 km de Conacîn satul Cracu’ MunteluiPrimeniți-vă ca la Ponoarele sau dăruiți celor dragi un suvenir autentic! 

Locuri de joacă pentru copii în mansardă și-n grădina de lângă foișorConacu-i prietenos tare și cu micii boieriÎn recepție au bomboane și canapele moiiar tot spațiul le este pus la dispoziție și lor. O singură rugă avemfiți dumneavoastră cu băgare de seamă când se joacămai ales în preajma ferestrelor și a balcoanelor ori a colțurilor meselor și bordurilorpentru  vrem să-i vedem numai râzând cu poftă. 

Foc de tabară în vremuri răcoroase puteți încălzi la o ceașcă de vin sau țuică fiartă în jurul focului. Tarif:  400 lei + băuturi. 
Putem   mai pregătim berbecuț pe pat de alun (700 lei). Berbecuțul  dezosat și ținut două zile în baiț se întinde pe un pat de boți de alun  și se ține la jar până ce carnea treptat se va coace  transformându-se într-o pastramă delicioasă. Se servește pe loc în jurul focului. 

Curtea cu caiIsverna 
Aflată la  10 km distanță de Conac invită  decoperiți pădurile Isvernei de pe șaua calului (100 lei/pers). Programări la Gilda Duță, tel. 0745 426693. 

Obiective turistice din zonă

  • Podul lui Dumnezeu
  • Peştera Ponoarele
  • Campul cu lapiezuri
  • Lacul Zăton
  • Padurea de liliac
  • Bisericuta de sub stei
  • Cheile Balutei
  • Steiul Ponorii
  • Moara Cracucenilor

Tarife

Camera dubla – 300 lei (2 persoane) 
Camera twin – 300 lei (2 persoane) 
Suita – 350 lei (2 persoane) 

*Se adauga 50 lei pentru fiecare copil  cu varsta peste 7 ani 


Date de contact

Telefon: 0740 057 390

Vezi mai multe detalii

Hotel Facilities

Aer Conditionat
ATV
Baie proprie în fiecare camera
Biciclete electrice
Biciclete mecanice
Biliard
Board Games
Canapea extensibilă
Ceaun barbeque
Fitness Center
Foc de tabără
Foișor
Frigider
Fumatul interzis
Gradina spatioasa
Internet – Wifi
Karaoke
Living spatios
Loc de joacă
Locație liniștită
Masă de tenis
Papuci de unică folosință
Parcare pentru oaspeți
Plimbări cu căruța
Priveliște
Prosoape
Restaurant
Semineu
Tenis de masă
Terasă
Tiroliană
TV in fiecare camera
Uscător de păr
Videoproiector
Zona barbeque
Zonă de dining
Zona de relaxare
Vezi toate

Hotel Theme

Acceptă plata cu cardul
Acceptă plata cu carduri de vacanță
Acceptă plata cu OP
Acceptă plata cu vouchere de vacanță
În mijlocul naturii
Locatie de lux
Locatie linistita
Pensiune cu restaurant
Pensiune rurala
Perfect pentru familii
Vacanta de aventura
Vezi toate

Politici

Check In 14:00 pm
Check Out 12:00 am
Politicile unității

Modalitatea de plata

Plata serviciilor se poate face numerar, cu cardul de credit, cu vouchere/carduri de vacanță și cu OP.

Rezervari

Pentru rezervarea unității se achită un avans de 50% din valoarea rezervării.

Anulări

Avansul se restituie doar în cazul în care pandemia de Coronavirus afectează desfășurarea sejurului. Vom proceda la returnarea contravalorii sejurului sau la reprogramarea acestuia de comun acord cu clientul privind perioada, în următoarele condiții: În situația în care localitatea sau zona din care facem parte va fi afectată de restricții privind pandemia de Coronavirus care va duce la imposibilitatea desfășurării sejurului. În cazul în care clientul sau un membru al familiei cu care urmează să vina la Conac este confirmat cu Coronavirus și/sau se află în izolare în perioada în care urmează să se desfășoare sejurul rezervat și plătit. Solicităm un document oficial în acest sens. De ex: o confirmare a unui test pozitiv. În cazul în care localitatea unde domiciliază clientul se află sub restricții de circulație și se interzic călătoriile în scop turistic sau de agrement.

Copii și locuri suplimentare

Copiii sub 7 ani au cazare și mic dejun gratuit. Unitatea poate pune la dispoziția turiștilor paturi suplimentare, însă cu solicitare prealabilă.

Restaurant

Micul dejun se servește în restaurant între ora 08:00 și ora 11:00. Servirea mesei se face în restaurantul pensiunii din memiu a la carte. Bucătăresele pleacă acasă la ora 22:00. Până atunci, robotesc întruna cu drag și pricepere.

Animale de companie

Animalele de companie nu sunt acceptate la aceasta unitate de cazare.

Fumatul

Fumatul în interiorul conacului. Dacă se constată că s-a fumat în cameră, vom percepe o taxă de curățenie de 200 euro.

Alte informații

Este interzis: Accesul cu mancare și băuturi din exterior. Comportament inadecvat sau gălăgios atât în zonele comune cât și în camere, care ar putea deranja alți oaspeți. Folosirea mansardei după ora 22:00 întrucât se aude în camerele de la etajul III.
Vezi toate

Camere/Oferte

Recenzii

Evaluare

5/5
Excelent
Bazat pe 2 reviews

Evaluarea oaspeților

Excelent
2
Foarte bine
0
In medie
0
Sarac
0
Teribil
0

Rezumat

Odihna
5 /5
Locatie
5 /5
Servicii
5 /5
Curatenie
5 /5
Camere
5 /5
2 recenzii la această unitate de cazare - Afișare 1 din 2
Descopera Romania

Elena

05/04/2021

5.0 "Excelent"

Recomand aceasta locatie. A fost o surpriza deosebit de placuta. Peisajul este foarte frumos. Camerele sunt original decorate si foarte elegante. Mancarea este foarte buna. Gazdele sunt foarte amabile.
Descopera Romania

Hrehoret Ramona

19/12/2020

5.0 "O locatie aparte, definita de eleganta si rafinament"

Locatia este extraordinara. Am fost de 3 ori anul acesta, in camere diferite.. E o locatie aparte, pornind de la atitudinea proprietarului, serviciile ireprosabile, pana la eleganta si rafinamentul fiecarui detaliu. Stai si te minunezi, privind la tot ceea ce ofera aceasta locatie (calitate, curatenie, ospitalitaten caldura cu care esti tratat). Am colindat toata tara si pot sa spun ca locatia, este una aparte. Nu mai spun ca simti peste tot grija personalului, care pleaca in primul rand de la atitudinea empatica si grija managerului fata de oameni.(am auzit intr-o zi managerul intreband angajatii, cu multa grija, caldura si empatie " Cum sunteti astazi?"). Esti acolo si ai acel sentiment de " acasa".
Vezi mai multe detalii

Scrie o recenzie

de la 300 RON /noapte

Partener

Conacu Boierului

Partener din 2020

Hoteluri în apropiere

Casa Iilor

Sat Cracu Muntelui, nr. 12 com. Ponoarele, jud. Mehedinți, România
0/5 Neevaluat0 recenzii
de la 220 RON/noapte